1

Size özel fırsatlardan faydalanmak ve haberdar olmak için giriş yapın!

Giriş Yap

Henüz üye değil misiniz?  Üye Ol

BEKtur Çağrı Merkezi haftanın 7 günü, 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Bizi Arayın
444 9 894

Romanya Vize İşlemleri

Romanya Vize İşlemleri

Romanya Vize başvurusu için konsolosluk tarafından talep edilen standart evraklar aşağıda tarafınıza listelenmiştir, konsolosluk ilave evrak talebinde bulunabilmektedir, başvuru sahibi randevu günü şahsen konsoloslukta bulunmak zorundadır.

 

Yeşil pasaport sahiplerinin Romanya seyahatleri için vize ihtiyacı bulunmamaktadır.

NOT : AİLE – AKRABA – ARKADAŞ DAVETİYELİ BAŞVURULARDA;

  1. Davet eden kişi bağlı bulunduğu belediyeden davet edeceği kişilerin bilgilerini belirterek davet mektubu hazırlatmalıdır. (belediye onaylı olmalıdır)
  2. Davet eden kişinin oturduğu eve ait tapu yada kira kontratı
  3. Davet eden kişinin oturum kartı fotokopisi ve pasaport fotokopisi
  4. Davet eden kişi tarafından yazılmış davet yazısı (yazıda misafirlerin geri dönüşü garantilenmelidir ve Romanya noteri tarafından onaylanmalıdır)

 

NOT : TİCARİ BAŞVURULARDA ve FUAR KATILIMLARINDA

  1. Ticari davetiye (davet yazısında seyahat tarihleri, seyahat edecek kişilerin isim ve pasaport bilgileri belirtilmelidir ve davet eden firma tarafından kaşeli imzalı olmalıdır)
  2. Banka hesap dökümleri, hem şahsi hem şirket bankaları sunulmalıdır (randevuya giderken güncel alınmalıdır)

Vize Başvuru Aşamaları Nelerdir?

  1. Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  3. Şirket antetli kağıdına seyahat tarihlerini ve amacını belirten vize talep dilekçesi (şirket imza yetkilisi tarafından kaşeli imzalı olmalıdır)
  4. Şirket imza sirküleri fotokopisi
  5. Faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
  6. Vergi levhası fotokopisi (son vergi matrah yılı işlenmiş olmalıdır)
  7. Sicil gazetesi fotokopisi (ortaklık ya da hisse bedeli görünmelidir)
  8. Son 3 aylık bakiyeli ve güncel tarihli bankla hesap dökümleri (bankadan kaşeli imzalı ve imza sirküleri ile alınmalıdır) (randevuya giderken güncel alınmalıdır)
  9. Varsa tapu ve ruhsat fotokopileri (destekleyici belgelerdir ve isteğe bağlıdır)
  10. Kimlik fotokopisi
  11. Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  12. İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)
  • Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  • Şirket antetli kağıdına, seyahat tarihlerini ve amacını belirten vize talep dilekçesi (şirket imza yetkilisi tarafından kaşeli imzalı olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi
  • Faaliyet belgesi fotokopisi (son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
  • Vergi levhası fotokopisi (son vergi matrah yılı işlenmiş olmalıdır)
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • Son 3 aylık kaşeli imzalı maaş bordrosu
  • 4A barkotlu hizmet dökümü (e-devlet sistemi üzerinden ya da SGK’ dan alınabilir)
  • Son 3 aylık bakiyeli ve güncel tarihli bankla hesap dökümleri (bankadan kaşeli imzalı ve imza sirküleri ile alınmalıdır) (randevuya giderken güncel alınmalıdır)
  • Varsa tapu ve ruhsat fotokopileri (destekleyici belgelerdir ve isteğe bağlıdır)
  • Kimlik fotokopisi
  • Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  • İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)
  1. Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  3. Sponsor tarafından seyahat tarihlerinin ve seyahat için masrafların karşılanacağını garantileyen vize talep dilekçesi
  4. Sponsorun imza örneğini gösteren belge ya da evrak fotokopisi (imza beyannamesi, ehliyet fotokopisi, pasaport fotokopisi vb.)
  5. 4A barkotlu hizmet dökümü (e-devlet sistemi üzerinden ya da SGK’ dan alınabilir)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  8. İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)

NOT: Sponsor 1. derece akraba olmalıdır (anne, baba ya da eş olabilir) ve sponsorunuz bordrolu çalışan ya da işveren ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenmelidir.

  1. Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  3. Sponsor tarafından seyahat tarihlerinin ve seyahat için masrafların karşılanacağını garantileyen vize talep dilekçesi
  4. Sponsorun imza örneğini gösteren belge ya da evrak fotokopisi (imza beyannamesi, ehliyet fotokopisi, pasaport fotokopisi vb.)
  5. Okuldan son 1 ay içerisinde alınış öğrenci belgesi (İngilizce olmalıdır)
  6. Anne ve baba tarafından alınmış noter onaylı muvafakatname (18 yaş aştı başvuru sahipleri için geçerli)
  7. Kimlik fotokopisi
  8. Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  9. İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)

    NOT: Sponsor 1. derece akraba olmalıdır (anne ya da baba olabilir) ve sponsorunuz bordrolu çalışan ya da işveren ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenmelidir.

    *** Erasmus vize başvurularında Romanya’ da bulunan okuldan kabul yazısı ve konaklamanın yapılacağı yer ile ilgili belge sunulması zorunludur (okul ücretli ise Romanya’ da bulunan okul tarafından ödeme ile ilgili onay mektubu)

  1. Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  3. Seyahat tarihlerini ve amacını belirten vize talep dilekçesi
  4. SGK’ dan emeklilik belgesi alınmalıdır
  5. Son 3 aylık emekli maaş hesap dökümü (bankadan kaşeli imzalı ve imza sirküleri ile alınmalıdır) (randevuya giderken güncel alınmalıdır)
  6. Son 3 aylık bakiyeli ve güncel tarihli diğer banka hesap dökümleri (bankadan kaşeli imzalı ve imza sirküleri ile alınmalıdır) (randevuya giderken güncel alınmalıdır)
  7. Varsa tapu ruhsat fotokopileri (destekleyici belgelerdir ve isteğe bağlıdır)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  10. İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)
  1. Pasaport (Seyahat bitiş tarihi itibari ile en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  3. Seyahat tarihlerini ve amacını belirten vize talep dilekçesi
  4. Kurumdan çalışma ve görev yazısı (mühürlü imzalı ya da e-imzalı olmalıdır)
  5. Kurumdan izin yazısı (mühürlü imzalı ya da e-imzalı olmalıdır)
  6. Personel kartı fotokopisi
  7. Son 3 aylık maaş bordrosu (mühürlü imzalı yada e-imzalı olmalıdır)
  8. 4C barkotlu hizmet dökümü (e-devlet sistemi üzerinden ya da SGK’ dan alınabilir)
  9. Son 3 aylık bakiyeli ve güncel tarihli banka hesap dökümleri (bankadan kaşeli imzalı ve imza sirküleri ile alınmalıdır) (randevuya giderken güncel alınmalıdır)
  10. Varsa tapu ruhsat fotokopileri (destekleyici belgelerdir ve isteğe bağlıdır)
  11. Kimlik fotokopisi
  12. Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kaydı (e-devlet sistemi üzerinden ya da nüfus dairelerinden alınabilir)
  13. İkametgah belgesi (muhtarlıktan ya da e-devlet sistemi üzerinden alınabilir)